Eh, Odessa!
Ma ei ole kunagi portveini varem joonud. St muidugi on seda suhu sattunud kunagi, reeglina mingit odavat läbulaket, nimesid ei tea jne. No eile siis proovisin. Krimmi omi, mis tänu EU seadustele on meil müügil jaburate nimede all - Madeira on Krõmeira, Portvein on Krõmvein, Heeres on Krõmeeres jne. Päris mõnusad magusad liked, filmisin blogi tarbeks kiiresti korra ka Kalev Keskküla ära.
See jutt on siin ninnunännu, tegelikud suured sõnad ütles ta kangestatud veini kohta hoopis suts enne. Tsitaat mu mälu järgi: "See sobib kõige paremini KUMUsse, kuna hoone on väga suur ja kui juua lahjemaid jooke, siis hakkab viimasele korrusele jõudes pea valutama, kui jälle kangemaid, konjakeid ja viskisid, siis ei jõua üldse viimasele. Krõmveinid on just parajad."
Mõelge sellele, seltsimehed unetud!
Peale selle maitsesin veel 5 aastat (mitte eritingimustes) pudelis seisnud Odessa brut šampust... täitsa joodav oli. Sellega sain omale vastatud küsimuse, et kas aastavahetusest ülejäävad varud võib ka hiljem ära juua. :P
<< Home