kolmapäev, oktoober 19, 2005

Positiivset poliitikas

- Eelmise postituse lõpuks tsiteerin ühte poliitikut, kes samu trende märkas: "Eestis tervikuna said kolm paremerekonda kokku 38% häältest, vasakpoolsed (Kesk ja sotsid) said 32%; ülejäänu jagunes ilmavaateliselt määratlemata seltskonna (Rahvaliit, valimisliidud) ja pisiparteide vahel. Seega rahvas toetab endiselt paremvaadet."

- "Selge languse on teinud ka seni väga kõrge ning stabiilse (85% inimeste)usaldusega silma paistnud Eesti Pank," ütleb uuring. Täpsustuseks võib lisada, et poole aastaga on langenud EP maine 10% "inimeste silmis" mis teeb maine languse protsendiks tegelikult umbes 14, mis on tugev näitaja. See on hea, kuna Eesti Panga ja meie oma raha kõrge maine on meie ühed suuremad takistajad euroga liitumisel. Kahju, et poiss Lipstoki koju pildistama ei läinud vaid oma isa juurde, sest euro peab tulema juba 2007.

- Arutelu avalikkuses käib selle üle, kas Eesti sõdurid välismaalt ära tuua või nad missioonile jätte. Minul isiklikult on sellest suht savi niikaua kuni seal käivad vabatahtlikud. Muud riigid maksavad meile muudes hüvedes selle eest, et me saadame oma noored mujale inimesi tapma selle asemel et nad siin tänavatel jõlguks... miks ei. Kuigi avalikkuse ees arutletakse missiooni lõpetamise üle, valmistati siiski ette otsuse eelnõu missioonidel osalevate inimeste arvu tõstmiseks 130-lt 300 ringi. Profisõjavägi on tulekul.