esmaspäev, jaanuar 22, 2007

Lugusid veest

Meie sekretär buzzis mu ää ehk pikad jalad kinnistuvad paremini.

Kui vett keeta, siis surevad seal paljud bakterid ja like kõlbab paremini juua, samuti tõmmab kuum vesi hästi sisse igast looduslikku kraami, nagu tee ja kohvi. Kui vett destilleerida, siis kaovad sealt ära veel paljud asjad, soolad, mineraalid jne. Seepärast ei soovitata väga palju korraga destvett juua, 5 liitrit järjest võib isegi surmav olla.

No ja ma siis kunagi pool aastat tagasi keetsin tööjuures omale kohvivett ja kohe veidi rohkem, ikka kannutäie alati - et võtan ise, ning ka järgmisele tulijale on vesi juba kuum. Nagu kommjuunititeene vms. Ja siis tuli sekretär, kallas kannu kraanikausse tühjaks ning asus uut vett keetma. Küsisin miks, ta vastas, et kohvi jaoks. Küsisin, et miks ta juba kuuma veel ära kallas, siis tema vastas, et ühte vett kaks korda keema lasta on väga ebatervislik. Juba esimese korraga kaovad veest paljud ained, aga teine kord teeb asjas juba ohtlikuks. Noogutasin naeratades, nagu ikka elus sellistes olukordades.

Ja täna! Kui läksin kööki teise tassi kohvi järele, siis võtsin kannu, kus eelmisest keetmisest veel suht soe vesi sees, vaja vaid nuppu vajutada, ning kallasin selle tühjaks! Automaatselt põhjendasin endale mälestustest, et muidu on kahjulik tervisele. Inimese mälestused põimuvad kõik üheks tervikuks ning nii elu käib, aga nüüd põrkusid järsku koolis õpitu, maakera magevee varude kohta kuuldu, terve mõistus ning sekretäri seletatu. Ja kes võitis? Damn!

Muidu käisime nädalavahetusel Saaremaal tervisevetel. Tahtsin plaanide järgi tervisevetes lebada, hullata, kuumeneda. Välja kukkus nagu alati - jõime kõik vedela ära.

Sildid: