kolmapäev, november 07, 2007

Kõigile peab vastu tulema!!!


Lubamisega, näiteks raha jagamisega on nii, et kõigile ei jätku. Taha kui palju head tahad, no ei jagu kõigile kõike mis tahad. Keelamisega on teine lugu. Eriti asjade keelamisega, millest võimalikku kahju saavad teised.

Täna kaklevad Juhan Parts ja Rein Lang selle üle kes ja millal ei tohiks kelle ütlemise peale napsu osta. Mingi noorteorganisatsioon (kuulsin autos raadiost, ei pannud nime tähele) kogunes täna ja leidis, et alkot peab keelama. Maavanemale ka kangem kraam väljaspool tööaega eriti ei istu. Samas ajakirjandus, internetilugejad ja paljud teised leiavad, et alkohol võiks vabalt iga kell saadaval olla.

A milles asi? Keelakem! Noorte ja poliitikutega on eriti lihtne. Noore ülempiiriks loetakse erinevate hindajate puhul vanuseid 28-35. Müügi alampiir tuleb tõsta näiteks 33 juurde! Enne ei joo ja kõik. Mitte kuskil - ei kõrtsus, poes ega poe taga! Trahvid lakke. Samuti ei müüda alkoholi neile, kelle näo või nime teenindaja dokumenti kontrollides ära tunneb, ehk siis tipp-poliitikutele.

Neile kes vaba alkomüügiga rahul võib edasi müüa. Kui vastaseid liiga palju saab, võib isegi vastava alkoostja loa välja anda, et see on normaalne inimene, pole noor ega poliitik ja võib 24h alkot osta. Purjustpäi autojuhtimisel ei kaota ta mitte ainult juhiluba vaid ka selle elutähtsa dokumendi.

Tahaks näha esimesi valimisi kus plakatiteil maskides poseeritakse.

EDIT: Jah, ma olen 34.