esmaspäev, juuni 18, 2007

Ajud pestud, teadmistega teha ei midagi.

Ärra Muur tegi vinged docfilmid ja sisuliselt tappis selle žanri. Enne teda oli suur osa dokfilme ajakirjandus. Nüüd on kõik ainult masendav kesknädal. Vaatasin ETVst dokfilmi "Sudan - Children of Terror". Peale seda kui dokfilmid hakkasid järsku valimistulemusi mõjutama õppis vassington kiirelt neid kasutama. Oleks gööbelsitel värvifilm ja Hollywoodi rezissöörid kasutada olnud, ilmselt ei oleks nad sõda kaotanud.

Tegemist oli rämeda Sudaanivastase propagandafilmiga, kus ükshaaval käidi läbi kõik mis peab normaalset ameeriklast hirmutama. Näidati terroristideks treenivaid lapsi ja siis näidati tõmmusid usa kooliõpialsi, rõhutati üheselt, et moslem ja terrorist on sisuliselt sünonüümid jne. Rätipäid näidati lapsi lohistamas, valged inimesed rääkisid sinise taeva taustal lehviva usa lipu all.

Ma ei väida selle postitusega siinkohal muide, et Sudaan ei rahasta terrorismi. Ma lihtsalt ei ole rahul, et meie oma riiklik ajupesukanal ei viitsi toota materjali kus Putini näoga mees näiteks grusiini lapsi penetreerib vaid ostab sisse odavat NATO mõtteviisi ning selle lihtsalt marmelaadina mööda kodumaise vaataja ajusid määrib.

Mis sest nüüd kasu on kui mõni eestlane uskuma jääb, et 6 aastased sudaani pärdikud oskavad keemiarelva toota, et nad on islamiga programeeritud, et raha annab neile Osama Pinlaaden isiklikult, et kui nad saavad kooliealisteks, siis nad maskeeritakse headeks lasteks ja saadetakse Londonisse ja New Yorki kooli ning neil on pommivöö isegi magades ümber. Meil ju ei ole koolides araabia lapsi, keda nüüd õige kavatusega eesti lapsed peksta võiks! Selle asemel võiks telekast tulla filmid kus vihjataks, et FSB rahastab eesti pedofiile, et Putin keelab eestis vene keelt riigikeeleks teha, kuna tal on patent sellele keelele jne. Oleks meie kodanike teleka ees veedetud ajast midagi kasugi.