teisipäev, september 13, 2005

Finantsinspektsioon indeed

TALLINN, 13. september, BNS - Finantsinspektsiooni juhatuse esimehe Andres Tringi sõnul vajavad Ühispanga eksjuhi Ain Hanschmidti tehingu asjaolud täiendavat selgitamist, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tringi sõnul vajab täiendavat selgitamist küsimus, kas Hanschmidti juhtimise ajal täitis Ühispank kõiki krediidiasutuste seaduse nõudeid. "Selgitame veel asjaolusid, mis puudutavad nii SEB siseauditi üksikasju kui ka täiendavaid üksikasju, mida audit ei kajasta," rääkis ta ajalehele.

Samas märkis Trink, et on laias laastus rahul SEB tegevusega Hanschmidti tehingute uurimisel. Varem on inspektsioon hoidunud Hanshmidti tegudele konkreetse hinnangu andmisest, leides, et tehingute tagamaid peavad eelkõige kommenteerima asjaosalised ise.


Kes ei tea, siis 50% selle inspektsiooni asjadest määrab paika Eesti pank (Lipstok, Tallinki aktsionär) ja teise poole rahandusministeerium (Sõred, Tallinki aktsionär). See on nagu panna politsei uurima Keila-Joa altkäemakse, mis väidetavalt puudutasid otsapidi Kalevi maja rentimist politseihooneks. Väike riik, vähe inimesi, ikka peavad paljud tegelema mitme ametiga.